Om Sydöstra Thailand

Om Rayong Provinsen

Rayong är en underbar semesterprovins med drygt 500 000 invånare som precis har börjat upptäckas av västerländska turister.

Thailändarna själva har i decennier njutit av den 10 mil långa kusten med underbara stränder och inlandet med svalkande vattenfall och vacker natur.

Rayong är rikt på marina tillgångar och anses vara en betydelsefull jordbruks och företagsregion. Den cirka 3 500 kvadratkilometer stora provinsen har ett fint vägnät och ligger strategiskt bra till - endast 18 mil från Bangkok och 13 mil från flygplatsen.

Rayong

Rayong är belägen ungefär mitt i provinsen och tillika dessa ”huvudstad” med drygt 200 000 invånare. Staden erbjuder det mesta och är en riktigt trevlig plats när du har lärt känna den. Här finns bra möjligheter till shopping, med flera stora shoppingcenters och supermarkets.

Besök Tesco Lotus, Big C och Laem Thong som är fyllda med husgeråd, matvaror, kläder, elektronik och mycket mer. Inredning handlar du exempelvis på möbelbutiker som Index och S.B. Furniture mitt i stan. Naturligtvis finns också ett antal lokala marknader med färsk frukt, grönsaker, kött och skaldjur.

Aktiv strandpromenad
Närheten till havet bidrar i hög grad till staden Rayongs charm. Några kilometer söder om huvudgatan ligger strandpromenaden som kvällstid fylls med lokalbefolkning. När man slutat arbeten och skolor kopplar man gärna av i solnedgången vid stranden, självfallet med ett mål mat inom räckhåll. En förutseende stadsplanerare har dessutom gjort kuststräckan mycket badvänlig för barn.

Privata sjukhus och utmärkta komminikationer
Men Rayong har mer än shopping och hav att erbjuda. Här hittar du trevliga restauranger, små cafeér, nattklubbar och barer. För mer vardagliga måsten finns exempelvis postkontor, flera stora banker, apotek och privata sjukhus, med
Bangkok Hospital Rayong som det mest namnkunniga. Flera busstationer tar dig enkelt till Bangkok, Pattaya eller andra delar av Thailand.

Koh Samet

Koh Samet är belägen i en nationalpark och ön är ett av de mest populära turistmålen i provinsen och i hela Thailand.

Välsignad med underbar natur och fantastiska stränder ligger den bara en halvtimme från Ban Phe med färja.

Ön erbjuder gott om boendemöjligheter i olika prisklasser och kan med fördel besökas året runt utom möjligen i maj då vädret är förhållandevis ostadigt. Det finns också ett antal andra öar i närheten väl värda ett besök.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.05 | 06:34

www.pearlvilla.se www.thailandsbo.se Kontakt Åke Larsson ake.pearlvilla@gmail.com +66 629 151 246 !

...
25.04 | 03:52

Hör av er om ni är intresserade av boende i Rayong, Banphe, Lamephim. Det finns ett brett utbud här i Thailands riviera.

...
28.02 | 04:26

Hej,
Är ni fortfarande intresserade av boende i Thailand december 2020?

...
14.01 | 17:45

Hej. Är ditt hus ledigt 19 december till 29 december 2020? Vi är 6 vuxna med 3 barn. Ålder 71 år till 4 år. Vänligen

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS